isoleren & renoverenisoleren & renoveren

Isoleren & renoveren

Goed voor het milieu en je portemonnee

Uiteraard levert iedere isolatie die je aanbrengt in je woning een kostenbesparing op maar isoleren en renoveren leveren meer voordelen op waar niet iedereen direct aan denkt.

In slechte of niet geïsoleerde woningen gaat er veel warmte verloren en moet je meer stoken om een comfortabele warmte verkrijgen. Bij een goed geïsoleerde woning blijft de kou beter buiten en dit betekent dat je fors kunt besparen op de energierekening en dat is wel zo lekker.

Maar er zijn meer voordelen waar niet gelijk iedereen bij stil staat:

Niet geïsoleerde woningen of slecht geïsoleerde woningen zorgen vaak voor vochtproblemen in huis. Schimmels en houtzwammen gedijen goed in een vochtige omgeving en dit gaat op termijn voor problemen zorgen. Vaak hangt er ook een muffe lucht in huis die ook in je kleding blijft hangen. Vaak treedt er ook condensvorming op bij de ramen. Door een goede isolatie kun je dit soort problemen gemakkelijk verhelpen en hierdoor neemt je wooncomfort aanzienlijk toe.

Isolatie is beter voor het milieu omdat je hiermee bespaart op je energieverbruik en hierdoor wordt er minder co² uitgestoten. Nog twee andere voordelen van isolatie zijn dat je minder last hebt van geluidsoverlast en dat je woning bovendien meer waard wordt door een hoger energielabel.

Een laatste voordeel is dat het arbeidsloon van het aanbrengen van isolatie, bij woningen die ouder dan twee jaar zijn met het doel de woning energiezuiniger te maken, valt onder het lage 9% BTW tarief. Dit geldt voor isolatie met glaswol, steenwol, piepschuim, (isolatie)glas en polyurethaan (PUR/PIR).

Bij renoveren wordt een woning zodanig aangepast dat deze weer helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd qua duurzaamheid en comfort. Ook hiervoor geldt dat het arbeidsloon van bepaalde onderdelen van een renovatie valt onder het lage 9% BTW tarief. Dit is het geval bij bepaalde onderdelen van het schilderen, stukadoren en behangen of het aanbrengen van dubbel glas van woningen die ouder zijn dan twee jaar.