plaatsen & monterenplaatsen & monteren

Plaatsen & monteren

Keukens, kasten en meer

Heb jij bijvoorbeeld een keuken of Pax kast van Ikea aangeschaft maar heb je twee linkerhanden en geen idee hoe je deze in elkaar moet zetten of heb je er gewoon geen tijd voor?

Een keuken plaatsen lijkt in eerste instantie makkelijker dan het is. De vloer moet bijvoorbeeld waterpas zijn en de wanden haaks als dit niet het geval is wordt het goed plaatsen van een keuken al een stuk lastiger. Datzelfde geldt overigens voor het plaatsen en monteren van een kast.

Veel nieuwe meubels zoals kasten, bedden, banken, tafels en stoelen worden tegenwoordig als bouwpakket geleverd en de gebruiksaanwijzing is vaak niet altijd even duidelijk. De mogelijkheden om dingen te laten plaatsen en te monteren of demonteren zijn uiteraard eindeloos:

Een badkamer een andere uitstraling geven met een nieuw badkamermeubel of een badkamerkast. Een ligbad vervangen door een inloopdouche en een glaswand plaatsen of juist een douchebak laten vervangen door een ligbad. Een oude keuken demonteren en een volledige nieuwe keuken laten plaatsen met bijvoorbeeld een kookeiland. Of je oude keuken opfrissen met nieuwe kastdeurtjes en je oude keukenblad vervangen door het plaatsen van een nieuw keukenblad.

Oude kozijnen vervangen door het plaatsen van kunststof kozijnen maar ook een schutting plaatsen en radiatoren of zonnepanelen plaatsen behoort tot de mogelijkheden. Een oud plafond vervangen en een nieuw plafond plaatsen inclusief rachelwerk. Een Velux dakraam, een lichtstraat of een lichtkoepel plaatsen om meer licht in een ruimte te krijgen of een oud dakraam vervangen. Nieuwe vensterbanken plaatsen of het plaatsen van traphekjes, noem maar op.