repareren & vervangenrepareren & vervangen

Repareren & vervangen

Alles wat je kunt repareren en vervangen

Als je tegen hoge kosten opziet of het niet rendabel vindt om bepaalde dingen compleet te vernieuwen kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om dingen te laten repareren of te vervangen.

Vaak is dit het geval bij de verkoop van een woning. Er kunnen allerlei kleine mankementen zichtbaar zijn die van invloed kunnen zijn op de vraagprijs. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan houtrot in een kozijn. Je hebt geen zin om een heel nieuw kozijn te laten plaatsen maar je wilt wel dat je woning goed in de verf zit en dat de houtrot wordt bestreden en opgevuld.

Je kunt ook denken aan barsten en scheuren in je voegen van wanden en tegels of aan kapotte tegels. Aan plekken in je stucwerk die nodig moeten worden bijgewerkt of aan planken van je laminaat of PVC vloer die ervoor zorgen dat je vloeren wanden weer een mooie uitstraling krijgen.

Ook een doorlopend toilet wil je soms liever niet opnieuw verbouwen. Vaak is het mogelijk om het inbouwreservoir te vervangen, in een badkamer is het mogelijk om een wastafel, kranen, douchewanden en thermostaatkranen te vervangen waardoor je badkamer wel weer aan de huidige eisen voldoet. Een slechte muur kan vaak snel een veel betere uitstraling krijgen door een dun laagje stucwerk.