storten & egaliserenstorten & egaliseren

Storten & egaliseren

Een vloer storten & egaliseren

Voordat je een vloer kunt afwerken met tegels, parket, laminaat of pvc is het vaak nodig om deze af te vlakken om op deze manier een mooie gladde en rechte vloer te verkrijgen.

Egalisatiemortel heeft een zelf nivellerende werking waardoor je een mooie gladde vloer krijgt. Je kunt een betonvloer egaliseren maar wat niet iedereen mensen weet is dat je ook een houten vloer kunt egaliseren door een toplaag van spaanplaat verspringend aan te leggen. Zowel bij een betonvloer als een houten vloer om de vloeren voor te strijken met een vloerprimer. Er zijn zeer veel soorten egalines verkrijgbaar en de juiste egaline is afhankelijk van de ondervloer, de dikte, de gewenste hardheid en het uiteindelijke doel van de egalisatie.

Een van de nieuwste trends is om een standaard egaline vloer, die een strakke lichtgrijze uitstaling heeft, te voorzien van een betonlook coating, hiervoor zijn tegenwoordig kant en klare producten verkrijgbaar.

Beton storten is een klus waar veel mensen tegenop zien maar toch is het goed te doen en met beton kun je zeer veel kanten op. Op de eerste plaats is een betonvloer zeer sterk en je kunt een betonvloer waterdicht storten. Een ander groot voordeel is dat je vloerverwarming op kunt aanbrengen. Vaak wordt een betonvloer gestort om een oude vloer te renoveren maar uiteraard kun je ook een betonvloer storten als fundering voor een aan- of uitbouw of een schuur of tuinhuis.